Kwartslag

Niet zo lang geleden overleed een zeer goede vriend van mij, Henk

Ik besloot van me af te gaan chrijven

Hierbij een verhaal over Henk

Mei 2006. de verjaardag van mijn vrouw kwam er aan. Als gewoonlijk vond ik het moeilijk om een passend cadeau te verzinnen. Plotseling kreeg ik een ingeving. Ik belde Henk of hij me kon helpen. Diezelfde dag nog, zo was Henk, was ik welkom.

Eenmaal zittend bij Henk, zei ik, ik wil een schilderij van je kopen. Maar welke weet ik niet, het is voor mijn vrouw. Samen liepen we de schilderijen langs. Onze keus viel op een wat ik vond een atypisch Henk-schilderij. Beiden dachten we dat mijn vrouw het mooi zou vinden, en dat ze dat ook al eens had gezegd.

Mijn vrouw was blij met het schilderij, ik ook want het werd natuurlijk in ons beider huiskamer opgehangen. Wel keek ik er altijd toch wat verward naar, ik vond het toch maar een beetje een uitbijter. Pas veel later vertelde mijn vrouw me dat het haar keus ook niet zou zijn geweest, maar dat ze dat niet had durven zeggen.

Een aantal jaar later had Henk weer eens posters laten maken, en vroeg wat ik er van vond. Vol verbazing keek ik naar de poster. Hij kwam me bekend voor, maar toch ook weer niet. Plotseling zag ik het. Het was ons schilderij, maar dan een kwartslag gedraaid.

Wat heb je nou gedaan, vroeg ik aan Henk.

Ja, zei Henk, ik zat op een avond met de buurvrouw naar het schilderij te kijken, toen ze plots zei “Het hangt verkeerd”, en ze het een kwartslag draaide. Ik heb er over nagedacht, en ik vind het zo toch ook mooier.

Ook ik heb het schilderij inmiddels omgedraaid. Zie hieronder het resultaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: